Karanlıklar Ülkesinde Gözlerimiz Kamaştı


Karanlıklar Ülkesi serisinin son filmi olan Lycan'ların Yükselişi filmini çok beğendim...


Yine bir üniversite ortamında arkadaşlarla toplanıp film izlemeye karar verdik. Aksaray'ın Ortaköy gibi nacizane küçük bir ilçesinde yapılacak en güzel aktivite bu olsa gerek? Ortaköy MYO Muhasebe bölümünün erkeklerini bir araya toplayıp film almaya gittik. Arkadaşlarında görüşleriyle bu filmi seçmiş bulunduk. Ben zaten bu filmi uzun zamandır izlemek istediğim halde bir türlü fırsat bulamıyordum. Böylelikle benim içinde mutluluk verici bir olay oldu. Daha filmi izlemeye başlamadığım halde heyecanlanmaya başlamıştım. Tabi film ile ilgili yaptığım iyi yorumlarda arkadaşları olumlu etkiliyordu.

Vesselam filmi taktık ve izlemeye koyulduk... Film kurt adamlar ve wampirler arasında geçen bir savaşı anlatıyordu. Savaş kendini esirlikten kurtarıp asilikle ortaya çıkartıyordu. Edebiyat yapmayı bırakıp konuyu anlatayım: Wampirlerin elinde evrende tek olan bir kurt adam vardır. O zamanlar kurt adamlar evrende yoktur sadece bir çocuğun kurt adam olduğu anlaşılır. Wampirler bu tehlikeyi kendi lehlerine çevirmek ister. Çocuğu eğitirler ve büyütürler. Tabi çocuk insanlıktan kurt adamlığa dönüşmesin diye boynuna da gümüşten bir tasma geçirirler bu tasmanın iç tarafında ise sivri kesici gümüş çıkıntıları vardır. Bu tasma çocugun ömrü boyunca boynunda kalması için takılmıştır. Olası bir saldırıyı ve asiliği önlemek için ve çocuga tasmayı çıkartmasını kesinlikle yasaklamışlardır.

Çocuk büyür ve gerçek bir savaşçı olur. Ama boynunda ki tasma halen takılıdır. Bu arada çocugu ve çocugun soyunu kendilerini savunmak için kullanmak isteyen wampirler çocugun kanından kurt adam ırkını yaratırlar. Bunları tüm işlerde kullanırlar. Kaleyi savunmak için, madenlerde işçi olarak vs. Bunların dışında kurt adama dönüşen kölelerden bir kısmı asileşmiş ve kaçmıştır. Ormanda saklanan asi kurt adamlar gün gelecek wampirlerin sonu olacaktır. Wampirler bu tehlikeyi bildikleri için bütün soyluları daha güvenli olan kaleye getirirler.

Filmde dikkat çeken husus ise wampirlerin başının kızı ile kurt adamların atasının ilişkiye girmiş olmasıdır. Daha sonra bunu öğrenen wampirler kızı öldürecektir. Böylelikle kızan kurt adam savaşı başlatacak ve bütün wampirleri öldürerek kaleye el koyacaktır. Sanırım film böyle bitmeyecek dördüncü film de seriye eklenecektir diye beklemedeyim...

İşin komik yanı ise biz bu filmi izlerken filmi serinin ilk filmi sanıyorduk meğerse son filmiymiş. Neyse artık 3 2 1 diye geriye doğru gideceğiz... :))

Related Posts

Karanlıklar Ülkesinde Gözlerimiz Kamaştı
4/ 5
Oleh