Arama Motoru Nedir



Daha önceki yazımda sizlere Seo'nun ne demek olduğunu açıklamıştım.Seo, sitemizi arama motorları için en uygun hale getirmekti.Peki nedir bu arama motorları? Arama motorları İngilizcesiyle “Search Engine” terimidir. Ben size bu terimleri veriyorum ki, bir daha duyduğunuzda yabancı kalmayın. Arama motorları, tüm web sitelerin içerisinde barındığı ve listelendiği, kendi aralarında kategorilere ayrılmış bir sistemdir.



Arama motoru sistemleri sayesinde dilediğimiz bilgilere en kısa yoldan bir tıkla ulaşabiliriz. Dünya çapında internet sitelerinin ziyaretlerini tespit ederek sıralama yapan alexa’ya göre en çok kullanılan arama motoru google’dur. Zaten bunu hepimiz biliriz. Genel olarak Türkiye'de web sitelerinin ziyaretçileri ortalama %80 - %90 oranında google’dan gelmektedir. Geriye kalan oran ise özel reklamlar ve diğer arama motorlarıdır. Biz bu yaklaşık %90’lık oran arasına girmek için sitemizi en uygun hale getireceğiz.

"Arama Motoru Nedir" adlı makaleyi okudunuz... Seo, hakkındaki makalelerimiz devam edecek. Sıradaki makale, "Alexa Nedir"

Related Posts

Arama Motoru Nedir
4/ 5
Oleh