Zayıflamanın Yolları

Zayıflamaya Hazırmısın?
Zayıflamanın Püf Noktaları

          Bu yazımda sizlere zayıflamanın püf noktalarını söyleyeceğim. Tamamen kendi deneyimlerim ve seçkin kaynaklardan öğrendiklerimdir. Öncelikle söylediklerimi yaptıktan sonra bir ayda 10 - 15 kilo verebileceğini düşünen varsa şimdiden siteden çıkabilir. Çünkü bir ayda 10 kilo vermek sağlıga zararlıdır. İlk zamanlar size bir sorun açmaz fakat daha sonra organlarınız düzensiz çalışır. Kalp düzensiz çalışır ve ardı ardına hastalıklar meydana gelir. Sonu hüsranla biter. Ben sizlere yaptığınız diyetlerin yanı sıra yardımcı bir kaç öneri yapacağım. İleriki yazılarımda ise diyet önerilerim olacak.

          Sizlere doğal yollarla en sağlıklı bir şekilde zayıflamanın yollarını anlatacağım. Bu anlattıklarımı hayat felsefenize yerleştirirseniz eğer ilk aydan itibaren kilo vermeye başlayabilirsiniz. Buna kilo verme demek yerine incelme demeyi tercih ediyorum. Bu anlatacaklarımla sadece yaşam biçiminizi değiştirerek diyet yapmanıza pek gerek kalmadan kilo vereceksiniz. Vereceğiniz kilo miktarı size göre 3 ile 5 kilo arasında değişebilir.Rakam size az gelebilir fakat bu rakam en sağlıklı bir periyot olabilir. Bu şekilde uzun süre yaşam tarzını kontrol ederseniz ideal kilonuza ulaşabilir ve daha ötesinde kilonuzu koruyabilirsiniz...

Peki Ne Zayıflamak İçin Ne Yapmam Gerekiyor?

          Anlatacağım konular tamamen günlük hayatta yaptığınız yanlışları düzeltmek amaçlıdır.

* Birincisi yemek yemeden önce ne yapmalısınız?
* Ne kadar yemek yemelisiniz?
* Yemek yerken nasıl oturmalısınız?
* Yemekte nasıl gıdalar tüketmelisiniz?
* Neleri yemekten sakınmalısınız?

 Yemekten Önce Zayıflamak İçin Ne Yapılabilir?

          Yetişkin bir beden günde 2 ile 2.5 litre civarı su sarf eder. Böbrekleriniz, sindirim sistemleriniz, solunumsal faliyetleriniz, terz bezleri ve diğer vücut harcamaları su kaybının doğal yerleridir. Bazı hastalıklar (ishal vb), çok yorulma (solunum fonksiyonlarının hızlı çalışması), aşırı sıcak (terz bezlerinin çok çalışması) su kaybının fazlalaşmasının nedenlerindendir. Bu aşırı su kayıplarında günlük ihtiyacanız çogalır.

          Bedene kaybettiği su miktarı kadar su vermek gerekir. Bu anlattığım olaylara göre 2 Litre ile 4 Litre arasında değişebilir. Tabi 4 litreye çıktığı zamanlar yazın sıcakları ya da hastalık halidir. Bu miktarı siz kendiniz ayarlamanız gerekiyor. O yüzden vücudunuzu iyi tanımanız gereklidir.

          Bu normal ihtiyacınızın dışında zayıflamak için su içmek ne demektir? Öncelikle zayıflamanız için sindirim sisteminin çok iyi çalışması gerekmektedir. Tabi bunu yapacağım diye sindirim sistemini hızlandıracak ilaçlar içmek gibi bir aptallığa düşmeyin. Buna hiç gerek yok.

          Yemege başlamadan önce bir bardak su için ve yemekten sonra da susuzluk hissedeceksiniz. Yine bir bardak su için. Tabi yemekten sonra su içeceğinizi düşünün ve ona göre çok fazla yemek yemeyin. Midenin aşırı dolması kilo alma nedenlerindendir. Yemekten önce su içmeniz, hem sindirim sisteminizi çalıştaracaktır. Hemde yemeği biraz daha az yemenizi sağlayacaktır.

Zayıflamak İstiyorsan Ne Kadar Miktarda ve Sürede Yemek Yemeliyiz?

          Yemek yerken mümkün olduğu kadar yavaş yemelisiniz. Bu sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olacaktır.Yemekleri daha küçük lokmalar halinde yemelisiniz.

          Bir değirmen düşünün buğdayı değirmenin ağzına dökerken yavaş yavaş dökerseniz değirmen bütün bugdayı döver ve un haline getirir. Fakat hızlı bir şekilde dökerseniz. Değirmenin ağzı tıkanır ve buğday dövülemez. Midenizi bir değirmene benzetin ve yediklerinizi de buğdaya. Sanırım bundan daha iyi bir benzetme olamazdı.




Zayıflamak İsteyen Biri Yemek Yerken Nasıl Oturmalıdır?

          Yemek yerken ayak üstü kesinlikle yemek yemiyorsunuz! Bu çok önemli ayakta yemek yemek çok zararlıdır. Eğer kilo vermek yerine kilo almak istiyorsanız ayakta yemek yemeye devam edebilirsiniz.

          Yemek yerken eski usul şekilde oturursanız mideniz rahat edecektir. Oturma şeklinize dikkat edin mideniz basınç altında kalmamalıdır. Sandalyede oturarak yemek yemek dahi mideye basınç yapar. Bağdaş kurarak oturmak en iyi oturarak yemek yeme şeklidir. Mide tamamen baskısız kalır ve rahatça sindirim işlemini devam ettirir.


Neler Yemeliyim? Neleri Yemekten Kaçınmalıyım?

          Açıkcası bu konu hakkında yazı yazmak istemiyorum. Hergün her programda bas bas bağırılan şeyler bunlar. Yinede kısa kısa size resimlerle anlatacağım.


          Yemek vaktinden önce acıktıysanız, bir tane meyve yiyebilirsiniz. Bu açlığınızı yatıştıracaktır. Kesinlikle bisküvi tarzı şeyler yemeyin.









          Yemeklerinizde sebzelere daha çok yer vermeye çalışın. Mümkünse sebze ağırlıklı yemek yemeye alışın. Bunu hayatınıza yerleştirin.








          Bir dilim pastadan ne olur ki? Kadınların düştüğü en büyük yanlış. Zaten bir dilimle kalsa sorun olmayacak ama bir dilim biraz ordan biraz burdan derken....




          Yemekten sonra herkezin canı tatlı çeker. Evet tatlı yiyebilirsiniz ama ben size dondurma öneriyorum. Bu önerinin dışına çıkarsanız kilo verebilirmisiniz bilemiyorum...








          Yaglı yemekleri tüketmeyin. Vazgeçemiyorsanız eğer iki çeşit yemek yapın yağlı yemekten çok az tadın. Diğer çeşit yemege (salata olabilir) ağırlık verin.






          Kırmızı et kesinlikle yasak! Beyaz et tüketebilirsiniz. Güzelliğine önem veren hanımlar balık tüketimine devam edebilirler. Fakat aşırıya kaçmamalısınız. Tabiki beyaz etinde pişirilme tarzı çok önemlidir. Kızartmadan kaçının! Buğulama, fırına verme gibi pişirme yöntemleri seçin.




          Yorum yok, sadece tek cümle. Artık hayatınıza girmesine izin vermeyin.








          Yemek öğünleri arası acıkmalarda ya da daha yemeğin pişmesine çok var diyip bir ekmek arası yapmak yapılan en büyük yanlışlardandır. Eğer çok acıktıysanız bir meyve yiyebilirsiniz.









          Evde beyinize çocuklarınıza yapabilirsiniz. Çok kısa sürede ve zahmetsiz bir yemek. Çocuklarda seviyor. Ee birazda ben yiyeyim nolacak? Sakın.. Nefsinize hakim olmayı öğrenin..





          Önerilerimi dikkate alanlara teşekkür ediyorum. Bizi takip etmeye devam edin çarpıcı diyetlerimiz çok yakında...

Related Posts

Zayıflamanın Yolları
4/ 5
Oleh